Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Malen en mixen

Lekker herfsthapje: gevulde kastanjechampignons

Door Magda Dullemond op zaterdag 1 oktober 2016 10:19
0 reactiescomments
  • ignore touch

    © BUN/ Magda Dullemond

mail pinterest

Op een verjaardag vroeg vriendin Hanna mij laatst of ik niet eens een recept voor gevulde champignons kon maken. Bij deze, Hanna.

Eigenlijk wilde ik gevulde portobello's maken. Die zijn lekker groot en hebben een volle, vlezige smaak.

Maar uiteraard kon ik bij de supermarkt geen portobello vinden. Maar er lagen wel bakjes met flink grote kastanjechampignons. Daar heb ik er eentje van meegenomen.

Het receptje voor de gevulde champignons is heel simpel. Je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig. 

Je kunt de champignons serveren als hapje, maar als je er drie per persoon serveert, met wat salade en gebakken aardappeltjes erbij, kan het ook prima als hoofdgerecht. Ik maakte hierbij een witlofsalade met peer en pecannoten.

Gevulde champignons

Ingrediënten

Voor 4 personen (hoofdgerecht)

  • 400 gram grote (kastanje)champignons
  • 1 pakje Boursin of andere kruidenroomkaas (150 gram)
  • 75 gram geraspte belegen kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Maak de champignons schoon, bijvoorbeeld met een borsteltje of papieren keukendoekje. Breek de steeltjes uit de hoedjes. Snijd of hak de steeltjes fijn. Roer de roomkaas los, en meng er dan de fijngesneden champignonsteeltjes door. Vul de hoedjes van de champignons royaal met het roomkaasmengsel.

Vet een ovenschaal lichtjes in met olijf- of zonnebloemolie. Leg de champignons in de ovenschaal, uiteraard met de gevulde kant naar boven, en verdeel de kaas er over.

Bak ongeveer 30 minuten. Laat de champignons even 5 minuutjes afkoelen voor je je tanden er in zet.

Witlofsalade met peer en pecannoten

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 middelgrote struikjes witlof
  • 1 rijpe peer
  • handje pecannoten
  • 1 kleine eetlepel olijfolie
  • 1 volle eetlepel crème fraîche of zure room
  • theelepeltje azijn

Bereidingswijze

Maak in een grote slakom vast de dressing, van de crème fraîche, de olijfolie, azijn en zout en peper naar smaak.
Snijd de witlof fijn. Was de peer, haal het klokhuis eruit en snijd in de lengte in dunne plakken. Hak de pecannoten grof.
Meng alles goed en serveer direct. Eventueel kun je de salade garneren met wat fijngesneden bieslook.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.