Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Malen en mixen

Omeletwrap met kip

Door Magda Dullemond op zondag 18 september 2016 20:31
  • ignore touch

    © BUN/ Magda Dullemond

  • ignore touch

    © BUN/ Magda Dullemond

mail pinterest

Als je brood en granen in het algemeen wilt vermijden, moet je qua lunch even creatief denken. Dit weekend probeerde ik deze omeletwrap.

In dit geval is hij gevuld met onder andere kip, olijfjes en cheddar, maar je kunt er alle kanten mee op. Denk bijvoorbeeld aan gebakken champignons met lente-ui, of rucola, mozzarella en tomaat.

Je kunt zo'n omeletwrap ook gemakkelijk mee nemen naar je werk, of voor een picknick.

Omeletwrap

voor 1 persoon

Ingrediënten

  • 2 grote eieren
  • scheutje melk of water
  • 100 gram gebakken kip (restje) of kipfilet
  • 5 zwarte olijven
  • plak cheddarkaas
  • mayonaise
  • gegrilde paprika (pot)
  • zout en peper naar smaak
  • roomboter

Bereidingswijze

Klop de eieren op met een beetje water of melk. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Smelt een klontje roomboter in een koekenpan. Giet het eimengsel in de pan en bak de omelet op middelhoog vuur in ongeveer 5 minuten gaar.

Laat de omelet op een bord afkoelen.

Snijd ondertussen de kip in reepjes, halveer de olijven, de cheddar in stukjes en een kwart gegrilde paprika en lange repen.

Leg de kip in het midden van de omelet. Verdeel er een beetje mayonaise over, en vervolgens alle andere ingrediënten.

Vouw de omelet dicht. Als je hem mee wilt nemen naar je werk, verpak de omeletwrap dan in vershoudfolie.

 

LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.