Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp

Blogs

ignore touch
Plaat voor je kop door Wouter Bessels, 19-08-2018 om 00:55
In de jaren dat ik Lowlands bezoek heb ik nooit een saaie Lowlands zaterdag meegemaakt. Dit jaar was niet anders. Sterker nog, zelden was de diversiteit - van DeWolff tot N.E.R.D. - zo groot als vandaag en het niveau van de meegepakte optredens zo hoog.
ignore touch
Plaat voor je kop door Wouter Bessels, 18-08-2018 om 01:12
Wie Lowlands vrijdag betreedt, beleeft even een déjà vu moment. 'Oh ja, sinds vorig jaar is het terrein opnieuw ingedeeld!' Tentjes dichtbij de ingang, de grote nieuwe Bravo die aan de rechterkant gelijk opduikt en veel meer ruimte rondom de podia. Het bevalt opnieuw prima. Lowlands was vroeg in de middag al in volle gang en dat met het beste festivalweer dat je je kan wensen.
ignore touch
Plaat voor je kop door Wouter Bessels, 15-08-2018 om 18:00
De rugzak is ingepakt. Zonnebril, oordoppen en stevige schoenen in de aanslag. Alleen het polsbandje ontbreekt nog. Komende vrijdag gaat de 26e editie van het Lowlands Festival van start. Wat staat de 60.000 bezoekers dit jaar te wachten?
ignore touch
Wildlands Backstage door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake, 07-08-2018 om 12:00
De eerste Humboldt pinguïns die rondlopen met een wonderlijke bontjas zijn gezien in Nortica. Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen met het hoogtepunt in augustus.
ignore touch
Stationsplein door Kees Bakker, 01-08-2018 om 17:00
Dronten - De politiek heeft reces. Zomervakantie. Nu ook het wekelijkse persuurtje wegens de zomer niet doorgaat, het persuurtje waarbij de burgemeester en wethouders hun plannen en voornemens bekend maken op een openbare bijeenkomst in De Meerpaal, is het vanuit het gemeentehuis even stil.
ignore touch
Stationsplein door Kees Bakker, 01-08-2018 om 17:00
Lelystad - De gemeente heeft zich op het verwijderen van weesfietsen gestort. Volgens schattingen staan er in de rekken bij en rond het station zo’n 400 fietsen die nooit meer zullen worden opgehaald. De arme drommels zijn kapot, verwaarloosd, te oud. Gedumpt en achtergelaten.
ignore touch
Stationsplein door Kees Bakker, 25-07-2018 om 18:00
Lelystad - Bij het invoeren van het omgekeerd inzamelen en de daarbij behorende ondergrondse containers in Lelystad is de grootste angst van de politiek dat het straks een zootje wordt bij de containers.
ignore touch
Wildlands Backstage door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake, 23-07-2018 om 19:00
Nu het prachtige zomerse weer aan blijft houden merken we dat ook de tropische dieren in Wildlands steeds meer verkoeling gaan zoeken. Voor de giraffen op de savanne is de temperatuur nog niet zo’n probleem.
ignore touch
Stationsplein door Kees Bakker, 18-07-2018 om 17:00
Lelystad - Het is geen wereldschokkend besluit dat Provinciale Staten woensdag heeft genomen over de Oostvaardersplassen. Zelf repte een enkele partij van een ‘historische avond’, maar dat was er dan wel zo’n een die je lang van tevoren zag aankomen. Zoiets als de winst van de Fransen op de Kroaten, hoe jammer dat ook was.
ignore touch
Column Hans Engelvaart door Hans Engelvaart, 18-07-2018 om 12:10
Het komt in elk collegeprogramma voor. Duurzaamheid. In Dronten hebben we zelfs een wethouder duurzaamheid. Met het gasloze tijdperk in opkomst is er de komende jaren veel innovatie nodig om bestaande woningen op nieuwe energiebronnen aan te sluiten.
ignore touch
Stationsplein door Kees Bakker, 11-07-2018 om 17:00
Lelystad - In de politiek moet je elkaar ook iets gunnen. Een mooi voorbeeld daarvan viel vorige week dinsdag te zien in de raadszaal van Lelystad.
ignore touch
Stationsplein door Kees Bakker, 11-07-2018 om 17:00
Dronten - 'Naar nieuwe verbindingen'. De titel van het coalitieakkoord, waarin VVD, Leefbaar Dronten en ChristenUnie aangeven inwoners, bedrijven, instellingen maar ook de partijen in de gemeenteraad die geen deel uitmaken van de coalitie meer en eerder te betrekken bij beleid en plannen, ligt de komende tijd natuurlijk wel onder een vergrootglas.
ignore touch
Column Hans Engelvaart door Hans Engelvaart, 11-07-2018 om 12:45
Het is zomaar een dinsdagavond in juni. Opeens rijden er toeterende auto’s door de straat. Mensen hangen met Turkse vlaggen uit auto’s. Vreemd, want Turkije speelt niet op het WK.
ignore touch
Wildlands Backstage door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake, 09-07-2018 om 17:00
Emmen - In de Olifantenvallei in Wildlands werd dinsdag 26 juni opnieuw een olifantje geboren. Ook dit is een mannetje. Hij heeft de naam Manoa gekregen, wat ‘rust’ of ‘vrede’ betekend.
ignore touch
Plaat voor je kop door Wouter Bessels, 08-07-2018 om 13:00
De ‘moeilijke tweede’. De opvolger van een gelauwerd debuut overtreffen: een flinke opgave. Overtreft het volgende album zowel commercieel als artistiek het succes van de eerste plaat? Neem Normaal: ‘Oerend Hard’ zorgde in 1977 voor een nationale aardverschuiving, maar hoe verging het opvolger ‘Ojadasawa’?
ignore touch
Vraag de psycholoog door JOke Land, 06-07-2018 om 09:00
Wanneer vaar je op eigen kompas? Een man komt weer. Vier jaar geleden is hij ook geweest. Hij werkt al twintig jaar bij dezelfde werkgever. Daar werkt hij met tegenzin.
ignore touch
Stationsplein door Kees Bakker, 04-07-2018 om 17:00
Lelystad - Op 11 juli neemt Provinciale Staten als het goed is een beslissing over het Rapport Van Geel. Dat betekent dat men gaat besluiten dat het aantal grote grazers in de Oostvaardersplassen moet worden teruggebracht. Maar hoe dat moet gebeuren, daar heeft de politiek veel hoofdbrekens over.
ignore touch
Stationsplein door Kees Bakker, 04-07-2018 om 17:00
Swifterbant - Wat is er toch aan de hand in Swifterbant? Alle pogingen het dorp met één mond te laten praten, door maximale inspraak en betrokkenheid van inwoners bij besluiten, leiden schipbreuk. In 2013 bleek, bij de viering van het 50-jarig bestaan, dat er tweespalt was in het dorp.
ignore touch
Column Hans Engelvaart door Hans Engelvaart, 03-07-2018 om 14:17
Je moet een bruggenbouwer zijn, middenin de samenleving staan, kunnen scrabbelen in een verzorgingshuis, kunnen chillen met jongeren, vergaderingen kunnen leiden, juridisch onderlegd zijn, contacten in Den Haag hebben, de weg weten op het provinciehuis.
ignore touch
Stationsplein door Kees Bakker, 27-06-2018 om 17:00
Dronten - Het vertrek van Aat de Jonge, althans, de aankondiging daarvan, zal voor velen niet onverwachts komen. Al bij zijn herbenoeming twee jaar geleden was duidelijk dat hij zijn nieuwe termijn als burgemeester niet zou volmaken.
ignore touch
Stationsplein door Kees Bakker, 27-06-2018 om 17:00
Lelystad - Dat Hans Maris Batavialand zou verlaten, zat er al wel een beetje in. Als je in een verkiezingscampagne zo duidelijk aangeeft dat je kandidaat-wethouder bent voor jouw partij, het CDA, heb je al een beetje afscheid genomen van je huidige baan. Als de verkiezingsuitslag dan tegenvalt en je geen wethouder wordt, moet je snel kunnen schakelen.
ignore touch
Column Hans Engelvaart door Hans Engelvaart, 26-06-2018 om 15:36
Nu het WK in Rusland is begonnen is er voor de sportfanaten weer veel te beleven op tv, al maakt het ontbreken van Nederland zo’n WK natuurlijk wel minder aantrekkelijk.
ignore touch
Wildlands Backstage door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake, 25-06-2018 om 19:00
De mooiste ervaring van een bezoeker van Wildlands is dat ze de indruk hebben midden in de natuur te zijn. Ze wanen zich in Jungola in de regenwouden van Zuid-Amerika of in Serenga op de uitgestrekte Afrikaanse savanne.
ignore touch
De Gamers door De Gamers, 22-06-2018 om 16:37
A Way Out is een unieke game. Niet zozeer vanwege het verhaal rond twee ontsnapte gevangenen of omdat het eigenlijk meer een film is dan een game, maar vooral vanwege het feit dat het spel uitsluitend door twee spelers gespeeld kan worden. Dit kan zowel offline op de bank rond dezelfde TV als online via het internet.
ignore touch
Vraag de psycholoog door JOke Land, 22-06-2018 om 09:00
De kracht van: Ik ben niet goed voor jou en ik kan het niet... Een man komt bij mij op consult. Hij heeft vijftien jaar af en aan een relatie met een vrouw. Een meisje, zegt hij.
ignore touch
Stationsplein door Kees Bakker, 20-06-2018 om 17:00
Dronten - Het plan van het college van Dronten de markt te verplaatsen van het Meerpaalplein naar de Schans doet nogal wat stof opwaaien. Ik snap dat, al snap ik niet alle argumenten van de tegenstanders.
ignore touch
Stationsplein door Kees Bakker, 20-06-2018 om 17:00
Lelystad - De stellingen in de politiek zijn betrokken. Van de veertien partijen die er in de gemeenteraad zitten, een onzalig aantal, zullen er drie felle oppositie gaan voeren. PVV, Leefbaar Lelystad en Forum voor de Ouderen hebben elkaar wat dat betreft gevonden, al verschilt hun toon wel.
ignore touch
Column Hans Engelvaart door Hans Engelvaart, 14-06-2018 om 15:22
Net als vorig jaar is het weer tijd om terug te kijken op de prestaties van ‘onze’ voetbalclubs. Er was helaas niet veel te vieren.
ignore touch
Stationsplein door Kees Bakker, 13-06-2018 om 17:00
Lelystad - De provinciale politiek heeft woensdag voor het eerst over het rapport Van Geel gepraat over de Oostvaardersplassen. Eerst mochten 25 insprekers het woord voeren, al kwamen enkele van hen niet opdagen. Daarna bevroeg Provinciale Staten Pieter van Geel en zijn commissie en gedeputeerde Harold Hofstra.
ignore touch
Wildlands Backstage door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake, 12-06-2018 om 19:00
Misschien hebben jullie het al gezien? Jungle Jim heeft zijn logboeken en losse bladen daaruit verspreidt in Jungola. Hierin kun je zijn observaties van de afgelopen jaren lezen, maar ook leuke feitjes over de dieren en planten.