Stationsplein

Oude dag

Door Kees Bakker op woensdag 10 oktober 2018 20:00
  • ignore touch

    © Rabo Theater De Meenthe ©

mail pinterest

Ik kom regelmatig bij mijn vader, die in een aanleunwoning bij een verzorgingshuis woont. Ik zal geen namen noemen. Er wordt van alles georganiseerd daar. Bingo’s, gezellige bijeenkomsten en veel met muziek. Bij dat laatste overheersen het levenslied en optredens van koren.

Nu heb ik helemaal niets tegen het levenslied en koren, laat ik dat voorop stellen. Nou ja, dat heb ik dus wel, want ik hou er niet van. Maar daar gaat het niet om: ongetwijfeld genieten veel mensen er van, en daar gaat het om.

Ik had het er alleen laatst wel met mijn vriendin over. ‘Zal dat bij ons later ook zo zijn, als we in een verzorgingshuis zitten? Dat het aanbod dan nog steeds bestaat uit voornamelijk het levenslied en koren?’ Mijn vriendin hoopt dat tegen die tijd Di-Rect een rondje langs de verzorgingshuizen maakt. Ik zelf hoop op een Metallica-coverband, of iets met Radiohead. Misschien dat ik tegen die tijd Coldplay ook wel weer leuk vind.

Ik hoop dat ik op mijn zeventigste nog steeds naar Lowlands ga, hoe potsierlijk dat er dan misschien ook uit mag zien. Maar ik hoop dat als het niet meer gaat, de muziek van Lowlands naar mij (ons) toekomt. Het eenzijdige aanbod in veel verzorgingshuizen, maar ook op allerlei voor ouderen georganiseerde evenementen, is eenzijdig en stemt me wel eens droef. Smaken verschillen, ik snap het, maar goed: ik mag toch ook wel zeggen wat ik graag zou willen? Nogmaals, met alle respect, en een knipoog…

LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.