@CoWithTheFlow

Een èchte bioscoop in Lelystad

Door Corinne Groenenberg op dinsdag 1 mei 2018 08:06
  • ignore touch

    © Eigen foto

mail pinterest

Laatst ging ik met mijn peuter naar de film in Theater Agora. Hij vond het best spannend; zijn helden op een groot scherm, gekke wiebelstoelen en heel veel enthousiaste kinderen.

Toen we de zaal verlieten kreeg hij een bioscoopdiploma. Die kan je maar beter alvast op zak hebben!

Hoewel onze mooie Agora het super goed doet, mis ik toch wel een beetje de sfeer van een èchte bioscoop. Een bioscoop waar je spontaan heen kunt gaan en waar altijd wel een film draait, een bioscoop waar je zelf je snoep kunt scheppen, waar je heerlijk kunt dwalen in de gangen met schreeuwerige filmposters. 

Die bioscoop zou er ooit komen, maar wanneer dan eigenlijk? De gemeente heeft afgelopen jaren samen met diverse bioscoopexploitanten en investeerders de mogelijkheden in het Stadshart onderzocht. Helaas zonder resultaat. 

Het duurt lang. En wellicht wel te lang. Er zijn namelijk plannen voor een nieuw hotel bij Almere Buiten. Naast dit hotel is ook een bioscoop gepland. Als dit doorgaat, is de kans dat een exploitant in Lelystad gaat starten nog kleiner dan nu al het geval is. Willen we in de toekomst weer een bioscoop krijgen, moeten we dus in actie komen.

Bioscoop bij oprit A6

Bioscoopdeskundige Peter Isaak zei het een tijd geleden al bij Omroep Flevoland. ‘Bouw een bioscoop bij de oprit van snelweg A6, dan heeft het een regiofunctie.’ Van der Valk, die ook in Hoorn naast een hotel een bioscoop heeft gebouwd, ziet dit wel zitten en is al in gesprek geweest met een bioscoopexploitant. Maar in de huidige plannen van het hotel is de bioscoop niet meegenomen. De gemeente kiest namelijk voor het Stadshart. 

Bruisend Stadshart

Ik begrijp de keuze. We hebben behoefte aan een bruisend Stadshart. En een bioscoop helpt daar zeker aan mee. Maar wat nu als de bioscoop in het centrum er nooit komt? Dan staan de inwoners van Lelystad met lege handen en zullen ze naar Almere of Amsterdam moeten blijven gaan voor een fatsoenlijke filmervaring. 

Kortom, het is tijd voor actie. Voordat we achter het net vissen. En om ervoor te zorgen dat mijn peuter (en vele andere peuters, kleuters en tieners) straks -met bioscoopdiploma- op de fiets naar een èchte bioscoop kan. En een kwartiertje fietsen hebben ze er echt wel voor over.

REACTIES (1) Plaats een reactiereacties
profielfoto
2 Mei 2018 21:26
H.P.M. van der Kolk
Een échte bioscoop (met 3d natuurlijk) in het stadhart van Lelystad is natuurlijk mogelijk, maar: zwalkende wethouders die nooit een concreet voorstel aan de Raad hebben gedaan, vage voorstellen ten spijt, en als ze weer terugkomen zullen volhouden dat ze álles hebben gedaan, tja daar wordt je als bioscoop liefhebber heel verdrietig van! Een bioscoop in het centrum is de beste optie, omdat het voor iedereen bereikbaar is. Betere parkeergelegenheid/goedkopere is niet onlogisch (kaartje bios+ gratis) of zoiets. Punt is dat de huidige wethouder geen idee heeft hoe zoiets te realiseren, en geen initiatief toont. Vier jaar pluche (niet van de bioscoopstoel heeft haar geen goed gedaan... Tot zolang doen we het met de Agora, die doet het zeker niet slecht.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.