Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Achter het rookgordijn

Auto ondersteboven in de sloot

Door Brandweer Flevoland op zondag 28 januari 2018 11:55
  • ignore touch

    Patrick Verberne. © Brandweer Flevoland

mail pinterest

'Het was zondagavond en we zaten net aan het eten toen mijn pieper van zicht liet horen'. Aan het woord is Patrick Verberne, vrijwilliger bij de brandweer in Marknesse.

'Ik las snel wat er aan de hand was. Het ging om een ongeval waarbij met een voertuig te water. In dit jaargetijde doet een dergelijk bericht het ergste vermoeden. Ik reed snel naar de kazerne en intussen schoot er van alles door mijn hoofd. Wat zullen we tegenkomen? Hoe zullen de eventuele slachtoffers er aan toe zijn?'

'Onderweg naar het ongeval gaf de alarmcentrale gelukkig aan dat de slachtoffers al uit het voertuig waren. Dat voelde als een geruststelling. Uit de verte konden we niet goed zien wat er aan de hand was, maar toen we dichterbij kwamen, zagen we het voertuig onder in de sloot op zijn kop liggen.

Eerste hulp

De slachtoffers waren inderdaad uit de auto en bij één van de slachtoffers hebben we, in afwachting van de ambulance, eerste hulp verleend. Het was moeilijk communiceren met deze mensen omdat ze geen Nederlands verstonden, maar ook de Duitse en de Engelse taal waren ze niet machtig. De taalbarrière gaf wel wat verwarring.

De politie kwam ook ter plaatse en die kon ons ons vertellen dat er nog een derde persoon in het voertuig zat en dat deze het op een lopen had gezet. We hebben daarom voor de zekerheid de omgeving nog afgezocht maar we de persoon niet gevonden.'

'Daarna hebben we gekeken naar eventuele uitstroom uit het voertuig. Inmiddels werden de slachtoffers onderzocht in de gearriveerde ambulance en zijn wij terug naar de kazerne gegaan.

Evaluatie

Op de weg terug hebben we dit ongeval kort geëvalueerd. Eigenlijk is dit ongeval ook weer goed afgelopen, zeker als je zag hoe het voertuig erbij lag. Eenmaal weer thuis was ik precies op tijd voor de koffie en dat smaakte me best'.

Patrick Verberne, vrijwilliger brandweergroep Marknesse

LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.