Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Stationsplein

Bemoeizuchtig?

Door Kees Bakker op Wednesday 23 August 2017 17:00
  • ignore touch

    Opening Lidl © NDC mediagroep/ Ron de Vos

mail pinterest

Paul Vermast van GroenLinks verweet de stichting Dronter Ondernemersfonds Evenementen Suydersee (DOES) onlangs bemoeizuchtig te zijn, toen die zich wederom uitsprak tegen de komst van een Lidl-supermarkt naar het centrum in Dronten-West.

Strikt genomen heeft Vermast gelijk: DOES moet zich richten op het organiseren van evenementen in en rond Stadscentrum Suydersee en is daarmee geen klassieke ondernemersvereniging, die opkomt voor de belangen van ondernemers in een gebied.

Tegelijkertijd zijn de ondernemers van Suydersee wel vertegenwoordigd in DOES. Als die dan namens die ondernemers een bepaald standpunt verkondigt, ik ga er maar vanuit dat het namens die ondernemers is, kun je daar ook blij mee zijn. Het is misschien een standpunt waar je het niet mee eens bent, maar het is wel het geluid van een groep verenigde ondernemers. Dus eens of oneens is geen issue.

Dat Vermast meldt dat DOES gefinancierd wordt met ‘belastinggeld’ is wel een gotspe. Ondernemers in Suydersee betalen allemaal verplicht reclamebelasting, die is ingesteld door de politiek, en de opbrengst daarvan is voor DOES. Het is dus een sigaar uit eigen doos, niet uit die van Vermast of de Dronter bevolking