Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Stationsplein

Foutje = compliment

Door Kees Bakker op woensdag 19 april 2017 17:00
  • ignore touch

    Evert Marseille. © Kees Bakker

mail pinterest

Lelystad - Ai. Nou volg ik de politiek toch al een aardig tijdje, maar voor beginnersfoutjes is het nooit te laat.

Zo noemde ik in het artikel van vorige week over de nieuwe campusplannen bij De Rietlanden Evert Marseille de fractievoorzitter van de VVD. Terwijl hij dat stokje in september heeft overgedragen aan Edwin Hers.

Het is deels de macht der gewoonte. Marseille is al 19 jaar raadslid voor de VVD, waarvan hij 15 jaar fractievoorzitter was. Hij heeft eerder aangekondigd na de komende verkiezingen niet terug te keren als raadslid.

Maar het is niet alleen dat. Het is ook dat Marseille zich tijdens de afsluitende discussie over de onderwijsplannen gedroeg als een fractievoorzitter, nou ja, zeg maar rustig als leider van de gemeenteraad. Want neem maar van mij aan dat er achter de schermen in aanloop naar die vergadering heel wat koortsachtige overleggen hebben plaatsgevonden. Er waren zoveel meningen in de gemeenteraad, dat niet precies viel uit te maken welk voorstel of plan op een meerderheid in de gemeenteraad zou kunnen rekenen. Dan heb je niet alleen een goede voorbereiding op de vergadering nodig, maar ook iemand die namens een meerderheid het overeengekomen standpunt goed kan verwoorden en zich in discussies de kop niet gek laat maken.

Zie mijn vergissing dus maar als een compliment aan het adres van Marseille.

REACTIES (1) Plaats een reactiereacties
profielfoto
1 Mei 2017 17:09
H.P.M. van der Kolk
Een fractievoorzitter is pas uit beeld (of met pensioen) als zijn opvolger zich heeft bewezen... (of hij gedraagt zich nog steeds als fractievoorzitter en geeft daarmee zijn opvolger weinig ruimte....)
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.