Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Column Hans Engelvaart

Omroep Flevoland iets minder sportief

Door Hans Engelvaart op vrijdag 6 januari 2017 08:38
  • ignore touch

    © Eigen foto

mail pinterest

Allereerst wens ik jullie allemaal al het goede voor dit nieuwe jaar. Ik hoop dat u 2017 in goede gezondheid doorbrengt. Heeft u ook bepaalde uitdagingen gesteld voor 2017? Of bent u daar door ervaringen van de afgelopen jaren maar mee gestopt?

Het nieuwe jaar staat voor een belangrijk deel in het teken van de verkiezingen van maart. Zal de mondiale trend zich ook in Nederland doen gelden of blijven we nuchtere Hollanders?

Omroep bezuinigt

Omroep Flevoland heeft voor 2017 al een keuze gemaakt. De regionale omroep moest bezuinigen en zag zich daardoor genoodzaakt bepaalde programma’s te schrappen. Eén van de programma’s dat sneuvelde was het populaire ‘Flevoland Sport’.

Nu is de opzet van een regionale omroep juist om te verbinden. In een tijd waarin we steeds meer lijken te polariseren kan het juist goed zijn een tegengeluid te laten horen dat bij iedereen in de huiskamer te horen of zien zal zijn. Sport verbroedert, als dat tenminste in de schoonheid van zijn oorsprong wordt uitgeoefend.

Breed uitdragen

Nu zijn de recente malafide FIFA-praktijken en ook de ontboezemingen van Thomas Dekker nu niet bepaald het beeld waar ik op doel. Ik heb het over het samen gezond sportief bezig zijn en dat ook breed uit te dragen, zodat jeugd en ouderen erdoor geïnspireerd worden. Er wordt veel gesport in onze provincie en dat werd fraai in beeld gebracht door Omroep Flevoland. Of je nu op Urk voetbalde of in Dronten schaatste, al deze zaken werden in beeld gebracht en er werd volop naar gekeken.

Gemiste kans

Nu de omroep besloten heeft juist het zondagavondprogramma te schrappen missen ze daardoor de kans om hun doelstelling te bewerkstelligen -verbinden en positieve zaken onder de aandacht brengen in een provincie die met maar zes gemeenten juist erg overzichtelijk is, zodat iedereen aan bod kan komen.

Voorbeeld

Wat dat betreft kunnen ze bij Omroep Flevoland een voorbeeld nemen aan TV Drenthe, TV Oost en TV West. Daar weten ze ondanks de bezuinigen nog wel de kracht van sport goed te belichten.

Lees ook: Omroep Flevoland moet één miljoen euro bezuinigen

REACTIES (1) Plaats een reactiereacties
profielfoto
18 Jan 2017 19:11
M. Winkel
Kan het geld wat als subsidie was verstrekt was aan die zender van Dronten dan niet gewoon naar Omroep Flevoland. Dan kunnen ze daarmee misschien nog wat bezuinigingen voorkomen of terugdraaien. Hoeft van mij niet naar de sport, maar Binnen de Dijken lijkt mij een prima idee
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.