Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Het nieuws over de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord.
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Stationsplein

Zomerraad

Door Kees Bakker op woensdag 6 augustus 2014 17:00
  • ignore touch

    De zomerraad op bezoek bij het Schateiland. © BRU/ Kees Bakker

mail pinterest

Ik heb wel eens eerder geschreven dat gemeenteraadslid zijn zwaar werk is. Het is geen baan, je bent het niet fulltime. De meesten doen het naast een andere baan. Dat levert een druk bestaan op.

Diep respect dus dat men met het initiatief ‘Zomerraad’ is gekomen en de vrije, vergadervrije zomerperiode ook nog eens op stap gaat.

Goed ook, dat veel Lelystadse organisaties de Zomerraad hebben uitgenodigd. Ik was vorige week erg benieuwd hoe het bezoek zou gaan. Je wordt ten slotte niet voor niets uitgenodigd: de ontvangende organisatie heeft daar een bepaald belang bij. Zouden raadsleden dan in de val trappen overal ‘Ja’ op te knikken en halve toezeggingen te gaan doen, om de goede sfeer te behouden?

Welwillend

Dat viel vorige week reuze mee. Natuurlijk werd de gastheer, het bestuur van Schateiland, welwillend tegemoet getreden. En natuurlijk werd er onbegrijpelijk gekeken bij de rekening van 12.000 euro die men van de gemeente had gekregen. Maar in het algemeen werd er verder geen politiek bedreven. Partijen gaven elkaar niet de schuld van hiaten in het bestaande beleid en er werd ook niet stoer geroepen ‘Dat lossen wij wel even op’. Ja, natuurlijk, het ene raadslid is wat stoerder en stelliger in zijn bewoording dan de ander, maar over het geheel genomen ging het goed.

Dat het dan toch, een week na dato, alsnog geregeld is…. Ik denk niet dat iemand er dinsdag aan twijfelde dat dat zou gebeuren. Zonder dat iemand beloofde ‘Ik ga dit voor je oplossen’. Ook dat is een compliment waard.