Stationsplein

Zomerraad

Door Kees Bakker op woensdag 6 augustus 2014 17:00
  • ignore touch

    De zomerraad op bezoek bij het Schateiland. © BRU/ Kees Bakker

mail pinterest

Ik heb wel eens eerder geschreven dat gemeenteraadslid zijn zwaar werk is. Het is geen baan, je bent het niet fulltime. De meesten doen het naast een andere baan. Dat levert een druk bestaan op.

Diep respect dus dat men met het initiatief ‘Zomerraad’ is gekomen en de vrije, vergadervrije zomerperiode ook nog eens op stap gaat.

Goed ook, dat veel Lelystadse organisaties de Zomerraad hebben uitgenodigd. Ik was vorige week erg benieuwd hoe het bezoek zou gaan. Je wordt ten slotte niet voor niets uitgenodigd: de ontvangende organisatie heeft daar een bepaald belang bij. Zouden raadsleden dan in de val trappen overal ‘Ja’ op te knikken en halve toezeggingen te gaan doen, om de goede sfeer te behouden?

Welwillend

Dat viel vorige week reuze mee. Natuurlijk werd de gastheer, het bestuur van Schateiland, welwillend tegemoet getreden. En natuurlijk werd er onbegrijpelijk gekeken bij de rekening van 12.000 euro die men van de gemeente had gekregen. Maar in het algemeen werd er verder geen politiek bedreven. Partijen gaven elkaar niet de schuld van hiaten in het bestaande beleid en er werd ook niet stoer geroepen ‘Dat lossen wij wel even op’. Ja, natuurlijk, het ene raadslid is wat stoerder en stelliger in zijn bewoording dan de ander, maar over het geheel genomen ging het goed.

Dat het dan toch, een week na dato, alsnog geregeld is…. Ik denk niet dat iemand er dinsdag aan twijfelde dat dat zou gebeuren. Zonder dat iemand beloofde ‘Ik ga dit voor je oplossen’. Ook dat is een compliment waard.

REACTIES (2) Plaats een reactiereacties
profielfoto
13 Aug 2014 17:11
c.m.l. koster
Ja meneer Bakker, gemeenteraadsleden zijn net volwassen mensen..
Ook in de zomervakantie..
profielfoto
17 Aug 2014 12:50
dol daarrr
tja zwaar werk met ze 8ten ergens gaan kijken wat met 2 man ook kan,
en het zijn vaak baantjes naast hun baan,wel dan heb je blijkbaar nog veel tijd over naast je zware werk er nog een zware? taak op na te houden,en dat geld vooral om vvders en cdaers,die janken in elke sector van de politiek dat ze het wel een zware baan? vinden,
maar vaak nog op 1-7++ andere elite clubjes ook dingen regelen,ahum die ze dan opgeven of niet,, vvd is daar sterk in,,en dan moet daar weer een onderzoek naar gedaan worden,wat weer door een cda d666 etz clubje
en zo blijft er van bv vele subs niets meer over dan een paar centen,
voor de mensen die dan nog te duur zijn in dit soort hun ogen,11-15 euro bruto per uur,en daar moet dan wel zwaar werk voor gedaan worden,
ik geef het overgrote deel in regering/gemeentes een half uurtje met min 4 ons werk te doen,zet er maar een ambulance naast,of beter laat die maar achter wegen want de hard stilstand is definitief.
als er eerlijke sociale mensen zouden werken,dan had je geen tig mensen nodig om dingen te bekijken,dus van onbesproken gedrag,
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.